Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Σάλτσα ντομάτας σε βαζάκια








Το καλοκαίρι οι ντομάτες είναι στα καλύτερα τους, γεμάτες γεύση και αρώματα. Διαλέξτε κανονικές ή ώριμες ντομάτες που μοσχοβολάνε, ξεφλουδίστε όσο είναι δυνατόν, και σιγοβράστε μαζί με μυρωδικά. Αυτή την εποχή οι ντομάτες είναι κατάλληλες για σάλτσες, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, να φτιάξουμε σπιτική σάλτσα και να διατηρήσουμε για το χειμώνα.




Θα χρειαστούμε:


μερικές ώριμες ντομάτες 
αλάτι
ζάχαρη
ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
μερικά φύλλα δάφνης
μερικά φύλλα βασιλικού
κόκκους πιπεριού










Πως το κάνουμε:


Διαλλέγουμε μερικές ώριμες ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι δυνατόν και τις πολτοποιούμε. Για κάθε 1 λίτρο πολτού ντομάτας, βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδου. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τις πολτοποιημένες ντομάτες, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και βασιλικού και μερικούς κόκκους πιπεριού. Καλύτερα να μη βάλουμε πολλά φύλλα γιατί θα πικρίσει, 2-3 φύλλα από το καθένα είναι αρκετά. Για κάθε λίτρο πολτού βάζουμε ένα φλιτζανάκι ελαιόλαδο. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3 ώρες. Όταν είναι έτοιμο βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια, κλείνουμε και γυρνάμε ανάποδα τα βάζα μέχρι να κρυώσει. Διατηρείται στο ψυγείο. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com