Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Πλιγούρι με μανιτάρια και κόκκινη πιπεριά









Θα χρειαστούμε:



2 φλιτζάνια τσαγιού πλιγούρι
1 πιπεριά φλωρίνης
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα τριμμένη
5-6 φρέσκα μανιτάρια porto bello
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερό 
αλάτι, μαύρο πιπέρι






Πως το κάνουμε:



Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά σε μικρότερα κομμάτια ή φέτες. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα μανιτάρια και την πιπεριά και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το πλιγούρι και την τριμμένη ντομάτα και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για  περίπου 15 λεπτά. Χρειάζεται να ανακατεύετε συχνά. Επίσης γίνεται πολύ γευστικό αν προσθέσετε λίγο λευκό κρασί στο τέλος του μαγειρέματος. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com