Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Πράσινη σαλάτα με φράουλες και αχλάδι








Λατρεύω τις δροσερές και πολύχρωμες σαλάτες, μου αρέσει και να τις βλέπω και να τις τρώω. Κάθε σαλάτα είναι μια νέα δημιουργία για μένα και δε χάνω ευκαιρία να δοκιμάσω νέα υλικά και να ανακατέψω τα φρούτα με τα λαχανικά. 
Το μπλε τυρί, κατά κανόνα, ούτε που να το κοιτάξω. Τελευταία, σα να το ζήλεψα. Το έφαγα με τα κουλουράκια μου, το έβαλα και σε σαλάτα. Αν δε σας αρέσει, μη το χρησιμοποιήσετε στη σαλάτα, δεν είναι τόσο απαραίτητο. 
Απαραίτητες είναι οι φράουλες που δίνουν χρώμα, ζωντάνια και υπέροχη γεύση στη σαλάτα. Για τη σως είναι καλύτερα να διαλέξετε μια απαλή μουστάρδα, έχω την εντύπωση πως μια καυτερή θα επισκιάσει τη φράουλα και το μαρούλι και το αποτέλεσμα δε θα είναι τόσο δροσερό και απαλό. 





Θα χρειαστούμε:




μισή σαλάτα γαλλική
μισό μαρούλι κόκκινο
1/4 αχλάδι κομμένο 
4-5 φράουλες
100 γρ. μπλε τυρί 



για τη σως:

2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1,5 κ.σ. μέλι 











Πως το κάνουμε:



Πλένουμε πολύ καλά τα υλικά και κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια τη γαλλική σαλάτα και το μαρούλι.  Κόβουμε το αχλάδι και τις φράουλες σε μικρότερα κομμάτια, Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για της σως μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.  Βάζουμε όλα τα υλικά σε  μια σαλατιέρα και περιχύνουμε με τη σως. Προεραιτικά, προσθέτουμε λίγο μπλε τυρί στη σαλάτα.  








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παρακαλώ μην αντιγράφετε και μη χρησιμοποιείτε το κείμενο και τις φωτογραφίες αυτού του blog χωρίς την άδεια μου και χωρίς να αποδίδετε αναγνώριση/credit.

stospitimouang@gmail.com